Van den Elzen caravans

Caravan tips en weetjes

Hoe weet u of uw auto en caravan dé perfecte match zijn?

Wanneer u een caravan gaat kopen is het natuurlijk erg belangrijk dat de caravan u aanspreekt qua stijl en indeling. Toch zijn er meer dingen waar u op moet letten wanneer u een caravan gaat aanschaffen. Zo kan niet iedere auto elke caravan trekken. Er is namelijk een maximaal trekgewicht dat uw auto aankan. Het gewicht van de auto, de inhoud van de motor en de aandrijving zijn bijvoorbeeld eigenschappen die het maximaal trekgewicht bepalen.

Gewicht van de auto

Gewicht van de auto

In de regel is het hoe hoger het gewicht van de auto is, hoe fijner de auto rijdt met een caravan erachter. Wanneer uw caravan volgeladen is om op reis te gaan, moet deze niet zwaarder zijn dan de lege auto. Ook de kogeldruk is belangrijk om te bepalen of uw auto de caravan mag trekken. De kogeldruk moet in ieder geval 5% van het gewicht van de caravan bedragen. Soms is een lagere kogeldruk toegestaan, maar dit rijdt niet aangenaam. Het plaatje wat op de trekhaak bevestigd is, is uiteindelijk bepalend voor het maximaal toegestane gewicht dat de auto kan trekken.

Inhoud van de motor

Hoe krachtiger de motor, hoe aangenamer het rijdt met een caravan erachter. Een motor met een turbo heeft bij een lager aantal toeren vaak een betere trekkracht. Dit is handig en leuk, maar niet altijd noodzakelijk. Tenzij u steile bergen moet trotseren tijdens uw reis, is het veiliger om met een iets lagere snelheid heerlijk te genieten van een rustige reis om daarna heerlijk ontspannen aan te komen op uw bestemming!

Inhoud van de motor
Aandrijving

Aandrijving

In principe is het zo dat een auto met vierwielaandrijving beter presteert onder winterse omstandigheden of op een modderige camping. Gaat u dus in een ander seizoen dan de zomer kamperen of heeft het landelijke gebied van uw bestemming wel eens te maken met flinke plensbuien? Dan is een auto met vierwielaandrijving een uitkomst en bijna een must om veilig en aangenaam met uw caravan te rijden. Daarnaast hebben voor- of achterwielaandrijving ieder zo hun eigen voordelen.

Wilt u zeker weten dat uw auto en caravan dé perfecte match zijn? Onze medewerkers kunnen u hier alles over vertellen!