BOVAG onderhoud en reparatie

Bovag Onderhoudsrapport

Onderhoud aan uw caravan is zeer belangrijk voor het gebruiksplezier en de levensduur van uw caravan. Indien u bij ons een BOVAG onderhoudsbeurt laat uitvoeren, wordt uw caravan op 63 punten gecontroleerd, gereinigd, afgesteld en indien nodig gesmeerd.  Zo worden bijvoorbeeld de gasleidingen bij iedere onderhoudsbeurt afgeperst en worden altijd de wielen en de remtrommels gedémonteerd om de remmen te reinigen en optimaal af te stellen.

Onze vakkundige medewerkers onderhouden uw caravan volgens de BOVAG normen welke tevens door de ANWB geadviseerd worden.

Caravanbanden

De caravanbanden zijn ook aan slijtage onderhevig. Ze zien er op het eerste gezicht vaak heel goed uit maar....... schijn bedriegt. Het is heel belangrijk om uw banden tijdig (6 jaar BOVAG norm) te vervangen. Door invloeden van buitenaf ontstaan er haarscheurtjes in de band waardoor de koordlagen in de band aangetast kunnen worden en er breuk kan optreden.

Bewijs van goed onderhoud

De conditie van uw caravan wordt weergegeven in een overzichtelijk en duidelijk keuringsrapport. Indien uw caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker.  

Tarieven

Van 1 november tot en met februari hanteren wij een aantrekkelijk wintertarief voor de BOVAG onderhoudsbeurt/keuring.

Zomertarief, van 1 Maart t/m 31 oktober  € 225,00 incl. BTW
Wintertarief, van 1 november t/m eind februari   € 185,00 incl. BTW

 

 

De onderhoudstarieven zijn exclusief de eventueel te vervangen onderdelen zoals een gasslang, drukregelaar e.d.

Optionele werkzaamheden

Naast het reguliere BOVAG onderhoud kunt u bij ons ook terecht voor het wegen van de caravan, incl. weeg-, en remmentest rapport, de jaarlijkse vochtmeting voor uw waterdichtheidsgarantie, en de opbouw van accessoires.