BOVAG onderhoud en reparatie

Bovag Onderhoudsrapport

Onderhoud aan uw caravan is zeer belangrijk voor het gebruiksplezier en de levensduur van uw caravan.

Wij bieden u verschillende onderhoudsbeurten aan:

Indien u bij ons een BOVAG onderhoudsbeurt laat uitvoeren, wordt uw caravan op 63 punten gecontroleerd, gereinigd, afgesteld en indien nodig gesmeerd.  Zo worden bijvoorbeeld de gasleidingen bij iedere onderhoudsbeurt afgeperst en worden altijd de wielen en de remtrommels gedémonteerd om de remmen te reinigen en optimaal af te stellen. Tevens voeren wij een remmentest en weging uit inclusief testrapport.

Bij een BOVAG onderhoudsbeurt wordt de conditie van uw caravan weergegeven in een overzichtelijk en duidelijk keuringsrapport. Indien uw caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker.  

Bij een "van den Elzen onderhoudsbeurt" wordt uw caravan op de zelfde punten gecontroleerd als bij een Bovag onderhoudsbeurt, met uitzondering van de remmentest- weging, het keuringsrapport en BOVAG-sticker.

Onze vakkundige medewerkers onderhouden uw caravan volgens de BOVAG normen welke tevens door de ANWB geadviseerd wordt.

Tarieven

Van 1 november tot en met februari hanteren wij een aantrekkelijk wintertarief voor de BOVAG onderhoudsbeurt/keuring.

Bovag onderhoud Zomertarief, van 1 Maart t/m 31 oktober  € 259,00 incl. BTW
Bovag onderhoud Wintertarief, van 1 november t/m eind februari   € 219,00 incl. BTW
van den Elzen onderhoudsbeurt   € 219,00 incl BTW

 

 

De onderhoudstarieven zijn exclusief de eventueel te vervangen onderdelen zoals een gasslang, drukregelaar e.d.

Caravanbanden

De caravanbanden zijn ook aan slijtage onderhevig. Ze zien er op het eerste gezicht vaak heel goed uit maar....... schijn bedriegt. Het is heel belangrijk om uw banden tijdig (6 jaar BOVAG norm) te vervangen. Door invloeden van buitenaf ontstaan er haarscheurtjes in de band waardoor de koordlagen in de band aangetast kunnen worden en er breuk kan optreden. 

Optionele werkzaamheden

Naast het reguliere BOVAG onderhoud kunt u bij ons ook terecht voor het wegen van de caravan, incl. weeg-, en remmentest rapport, de jaarlijkse vochtmeting voor uw waterdichtheidsgarantie, en de opbouw van accessoires.