Van den Elzen caravans

Werkplaats

Caravan tips en weetjes

Bij Van den Elzen caravans en recreatie streven wij naar een fijne en veilige vakantie voor iedereen. Uw vakantie is natuurlijk uw moment om tot rust te komen. Er is dan niks vervelender dan onverwachte situaties, zoals bijvoorbeeld schade aan uw caravan. Om deze schade zoveel mogelijk te voorkomen, hebben wij een aantal tips om u op weg te helpen. Zo geven wij advies over wat u het beste kunt doen voordat u uw caravan stalt en hoe u uw caravan kan controleren voordat u weer op pad gaat. Kunt u het juiste advies op uw vraag helaas niet vinden op onze tips en weetjes pagina? twijfel dan niet om contact met ons op te nemen of een kijkje te nemen bij onze veel gestelde vragen.

Foutmelding op uw Truma paneel

Foutmelding op uw Truma paneel

Zit u heerlijk op uw vakantiebestemming, geeft uw Truma paneel een storing aan. U wilt op vakantie zorgeloos kunnen genieten en helpt storingen het liefst zo snel mogelijk de wereld uit. Bij van den Elzen caravans en recreatie begrijpen wij dit helemaal. Daarom hebben voor u een uitleg gemaakt om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Lees meer

Hoe weet u of uw auto en caravan dé perfecte match zijn?

Wanneer u een caravan gaat kopen is het natuurlijk erg belangrijk dat de caravan u aanspreekt qua stijl en indeling. Toch zijn er meer dingen waar u op moet letten wanneer u een caravan gaat aanschaffen. Zo kan niet iedere auto elke caravan trekken. Er is namelijk een maximaal trekgewicht dat uw auto aankan. Het gewicht van de auto, de inhoud van de motor en de aandrijving zijn bijvoorbeeld eigenschappen die het maximaal trekgewicht bepalen.

Lees meer
Hoe weet u of uw auto en caravan dé perfecte match zijn?
De regels van het rijbewijs voor rijden met een caravan

De regels van het rijbewijs voor rijden met een caravan

Soms is alleen rijbewijs B voldoende en in andere gevallen heeft u een extra rijbewijs nodig. Hieronder staat uitgelegd welk rijbewijs u nodig heeft voor bepaalde gewichten en combinaties. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer

Controleren voor vertrek

De vakantietijd is weer aangebroken. Het liefst trekt u de caravan uit de stalling en gaat u meteen op pad, maar er zijn een aantal dingen die u voor vertrek het beste kunt controleren. Zo komt u op de vakantiebestemming niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lees meer
Controleren voor vertrek
Tips voor het stallen van uw caravan

Tips voor het stallen van uw caravan

De zon maakt langzaam plaats voor de regen en donkere dagen. De eerste tekenen dat de meeste caravans binnenkort hun stalling voor de winter op gaan zoeken. Wanneer de zon over een aantal maanden weer volop gaat schijnen, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw caravan ophalen en eropuit trekken. Om ervoor te zorgen dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, is het belangrijk dat u op een aantal punten let wanneer u de caravan gaat stallen.

Lees meer