Van den Elzen caravans

Caravan tips en weetjes

Foutmelding op uw Truma paneel

Zit u heerlijk op uw vakantiebestemming, geeft uw Truma paneel een storing aan. U wilt op vakantie zorgeloos kunnen genieten en helpt storingen het liefst zo snel mogelijk de wereld uit. Bij van den Elzen caravans en recreatie begrijpen wij dit helemaal. Daarom hebben voor u een uitleg gemaakt om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Let op: het is belangrijk dat u niet aan de knop gaat draaien!

Via de diagnosecatalogus kunt u zien waar mogelijk het probleem zit. Zo kan uw gasfles leeg zijn of is er een probleem met uw verwarming. Het kan soms zo zijn dat de storing nog steeds zichtbaar is, ook wanneer u de oorzaak al verholpen heeft. In dit geval kunt u het paneel resetten.

Uitleg

Uitleg

Wanneer u de foutmelding op het display ziet, drukt u 2 keer achter elkaar op de ronde knop. Het apparaat wordt dan gereset. Wanneer de foutmelding hierna nog steeds op het paneel verschijnt, kunt u deze actie tot 4 keer herhalen. Heeft u dit gedaan en komt de foutmelding knipperend in beeld? Dan moet u 15 minuten wachten. Wees geduldig, pak even wat te drinken en druk niet op de knoppen. Na 15 minuten stopt de foutmelding met knipperen en kunt u opnieuw de knop twee keer indrukken. De kachel start dan opnieuw op. Wanneer de storing na het opnieuw opstarten weer in beeld verschijnt, kunt u ervan uitgaan dat de er een echte storing in het apparaat zit. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met uw dealer, of met Truma wanneer u in het buitenland verblijft.

Resetten via het hoofdmenu

Het kan zijn dat u per ongeluk op de verkeerde knop heeft geklikt of aan de knop heeft gedraaid. In dit geval gaat u naar het hoofdmenu en draait u met de cursor naar het gevarenteken. Wanneer u op het gevarenteken staat, drukt u de knop in. De foutmelding zal dan in beeld verschijnen. Druk twee keer op de knop om het apparaat te resetten.

Resetten via het hoofdmenu