home / caravan tips / tips voor een heerlijke vakantie in frankrijk
Tips voor een heerlijke vakantie in Frankrijk

Frankrijk is het populairste vakantieland onder de Nederlandse kampeerders. De mooie natuur, historische en sfeervolle stadjes en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ieder jaar duizenden Nederlanders met hun caravan naar Frankrijk vertrekken. Niet gek natuurlijk, want Frankrijk heeft ontzettend veel te bieden voor iedere vakantieganger. Hieronder hebben wij een aantal tips voor u uitgelicht voor een heerlijke vakantie in Frankrijk.

Kajakken of kanoën

Gaat u kamperen in Frankrijk en houdt u wel van een actieve vakantie waarbij u ook nog eens mooie dingen ziet? Dan is een kajak- of kanotocht een leuke activiteit! Tijdens een tochtje op de rivier vaart u afwisselend langs mooie rotspartijen, kastelen, leuke dorpjes en natuurlijk de mooie Franse natuur.
Vooral in de Dordogne zijn er talloze kanoroutes te vinden en kunt u genieten van een leuke dag op het water.

Kastelen

Wilt u zich vergapen aan de prachtige kastelen die Frankrijk rijk is, dan kunt u het beste met de caravan naar de Loirestreek reizen. Het is een echte aanrader om de fietsen mee te nemen naar deze streek. Wissel het kijken naar kastelen af met pauzes op een sfeervol terras in de vele dorpen en u geniet van een heerlijk ontspannende en culturele vakantie.

Wijngaarden en lavendelvelden

Met de caravan naar Frankrijk en de fietsen mee voor mooie tochten? Dan beschikt Frankrijk over mooie routes langs de uitgestrekte wijngaarden en lavendelvelden.
Waar u ook kampeert in Frankrijk, in vrijwel alle regio’s vindt u een aantal wijngaarden.  Sommige net iets mooier of groter dan de andere. Zo vindt u in het noorden van Frankrijk de champagnestreek, in de buurt van de Franse Ardennen. In het midden van Frankrijk ligt het wijngebied van Bourgogne, bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noir. De wijngaarden voor onder andere Merlot en Sauvignon Blanc vindt u in het meest gerenommeerde wijngebied ter wereld, namelijk in zuidwest Frankrijk nabij Bordeaux. In het zuidoosten van Frankrijk ligt de Provence. Dit gebied staat bekend om zowel haar wijngaarden als haar lavendelvelden.

Marktjes

Het bezoeken van een markt tijdens de vakantie in Frankrijk is voor veel vakantiegangers een must. De geur van Franse kaas, de verse groenten en de kleurrijke bloemen geven meteen een heerlijk vakantiegevoel. Frankrijk staat bekend om zijn markten en vrijwel ieder Frans dorpje heeft zo’n gezellige weekmarkt. Deze markten zijn niet alleen leuk om de meest verse producten te kopen, maar ook om gewoon lekker rond te kijken. Markten in Frankrijk zijn namelijk een echte sociale aangelegenheid. Strijk neer op een terrasje en geniet van het Franse leven.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand contactformulier in.